De 4 inzichten over trainerschap : Structureren, Stimuleren, Individuele aandacht geven en Regie overdragen vormen de basistools van de moderne jeugdtrainer. Bekijk hier  hoe je dit toepast in het algemeen, bij kinderen en bij adolescenten.

.

Mindset, een belangrijk concept. Het is de mate waarin de sporter bewust is van de ontwikkelbaarheid van zijn talent. Mindset is echter niet statisch en kan door coaches worden beïnvloed.
Jim Thompson, stichter van de positive coaching alliance heeft het over jeugdsport als een ontwikkelingszone : over het belang van winnen en double goal coachen (winnen, goede sporters ontwikkelen en levenslessen meegeven)
Een inleiding in het eco-coachen, een nieuwe vorm van coachen en begeleiden vooral gekenmerkt door een integratie van verschillende domeinen. Zo worden mentale skills ontwikkeld tijdens het fysiek trainen.
Hoe hard moet men kinderen aanpakken om er topsporters van te maken? Het antwoord is dat men kinderen hiervoor helemaal niet hard moet aanpakken. De verklaring is te vinden in de zelfdeterminatietheorie, de meest invloedrijke motivatietheorie van deze tijd.
Ook als coach kan je stress hebben tijdens wedstrijden. Hoe gaat een toptrainer daar in de praktijk mee om?
Literatuuroverzicht over kinder- en jeugdcoaching door ICK. Interessant overzicht van belangrijke inzichten
Ed Deci, één van de grondleggers van de zelfdeterminatietheorie legt ze beknopt en begrijpelijk uit (met Nederlandse ondertiteling). De zelfdeterminatietheorie ligt aan de basis van het motiverend coachen in de sport (in Vlaanderen M-coachen genoemd). Dit is een algemene uitleg, niet specifiek gericht op sport
Lezing van een half uur over toepassing van zelfdeterminatietheorie in de sport : voor de sterk geïnteresseerden en gevorderden. In het Engels zonder ondertitels
De consequenties van negatief coachen zoals coach Tom Izo. Niet aan te raden voor jeugdcoaches.
opvoeden binnen de sportvereniging
Een uitgebreide webinar met slides en commentaar (Engelstalig) over Guided discovery, een moderne methode van training geven en coachen waarbij spelers voornamelijk via spel zelf leren ontdekken welke technieken ze kunnen gebruiken in verschillende situaties. Staat tegenover het oneindig drillen van techniek. 
Praktisch voorbeeld van Guided discovery (voetbal)
De 5 belangrijkste kenmerken van een goede coach

Ga voor balans : telkens 7 gouden tips van 2 sportpsychologen voor coaches, sporters en sportouders

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now